Glas Javnosti

KAKO DA ZID IZNAD SOFE NE BUDE PRAZAN? Pet ideja za ulepšavanje doma

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Kako maksimalno iskoristiti veliki, prazan zid u dnevnoj sobi, iznad sofe?

Možda smo odabrali idealnu paletu boja, postavili naš nameštaj u savršenu poziciju, ali nešto ipak nedostaje. Često ono što nas može dugo brinuti jeste kako da "iskoristimo" zidove naše dnevne sobe. Bez obzira da li želite da osvežite svoj postojeći dizajn ili renovirate celu sobu, mesto iza sofe je odličan izložbeni prostor koji se može koristiti na mnogo načina, piše Ženski magazin.

Od tapeta, do polica i umetničkih slika, u galeriji pogledajte predloge koji će vas inspirisati.


Zid kao galerija
"Galerijski zidovi" su postali izuzetno popularni, sa kombinacijom fotografija, umetničkih slika, postera i drugih predmeta koji se koriste za kreiranje zapanjujućih izložbi. Ono što čini zid iza sofe idealnim za ovako nešto je to što možete dodati nekoliko umetničkih dela, što znači da imate mogućnost da ih prilagodite prostoru koji želite da ispunite.
Za uredan i moderan rezultat, koristite niz ramova iste veličine i okačite ih simetrično. Da li više volite eklektičniji izgled? Zamenite ramove kolekcijom lepeza, pletenih korpi, tanjira ili mešavinom svih njih. Da bi zid galerije bio kohezivan, izaberite ili slične boje ili materijale. Na primer, ramovi u različitim veličinama i bojama ispunjeni crno-belim fotografijama izgledaće lepo u kombinaciji sa dekorativnim predmetima u neutralnim bojama (drvo, kanap, konopac i kožu).
Savet stiliste: Pre nego što bilo šta okačite na zid, raširite sve elemente na podu i kreirajte šablon za koji mislite da će lepo izgledati na zidu i uverite se da je dovoljno impresivan da ima uticaj koji želite.Police izrađene po meri
Ne postoji pravilo koje kaže da se sofa treba nasloniti na zid, pa zašto je ne izvući napred i napraviti - ili okačiti - police iza nje? Ispunite ih ukrasnim predmetima koji će postati protagonisti vaše dnevne sobe.
Savet stiliste: Obojite police istom bojom kao što je zid i pustite da sofa u jarkoj boji dođe do izražaja.
Koristite velika umetnička dela ili platna
Ne morate da okačite umetnička dela da biste ih istakli. Možete kupiti prilično velike komade i nasloniti ih na zid tako što ćete ih osloniti na pod iza sofe ili na tanki konzolni sto. Ovo je idealno za stanove koje iznajmljujete.
Savet stiliste: Alternativno, stavite tapete u ram, koje je lako promeniti kada vam dosadi, a da ne morate da preuređujete celu dnevnu sobu.Pridržavajte se pravila tri
Viseći objekti u neparnim brojevima često su ključ za kreiranje atraktivne prezentacije, posebno kada se koristi niz objekata različitih veličina, kao što su ogledala. Pokušajte da ih postavite u trouglasti raspored za najbolje rezultate.
Savet stiliste: Razmislite o tome da li želite da imate razmak između svakog objekta ili želite da se dodiruju kako bi stvorili iluziju ogromnog ogledala ili umetničkog dela.
Eksperimentišite sa teksturom
Pored umetničkih slika i postera možete se igrati i teksturama. Na primer, upotreba suptilnog dizajna sa letvicama ima veliki uticaj svojom prelepom završnom obradom.
Savet stiliste: Ako želite da imate impresivan efekat, onda je tamna boja poput crne idealna. U suprotnom, izaberite prirodniju završnu obradu drveta da biste dodali toplinu svom dizajnu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP