Glas Javnosti

Srebrni vodopad savršena puzavica, zanimljiv ukras sunčanih terasa i balkona

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Dihondra (Dichondra) ili Srebrni vodopad je lisnodekorativna puzavica koja je zanimljiv ukras sunčanih terasa i balkona.

Cela dihondra je prekrivena gustim belim dlačicama, što joj daje baršunast izgled. Brzo raste i njeno dugo viseće stablo može da poraste i preko 2 m, a ako se posadi u leji, jedna biljka može da pokrije 1 m² . Listovi dihondre su sitni, srcolikog oblika, srebrne boje.


Kao viseća puzavica dihondra se sadi u velike saksije, kao i viseće korpe ili saksije. Idealna je za kombinovanje sa cvećem. Visegodisnja je biljka ali se u zimskom periodu cuva u zatvorenom jer ne podnosi temperature ispod 0. Rastući "srebrni padovi" iz semena je jednostavan, ali za to će potrajati puno vremena. 
Da bi dihondra formirala prekrasnu i bujnu krunu, preporučuje se da se obrađuje jesen pejsing. Pre nego što dihondra ode u zimu, neophodno je odrezati sve pogače za 10 cm: takva manipulacija će izazvati prolećnu granu dihondre sledeće godine. Za zaštitu dihondre od isušivanja neophodno je obezbediti dovoljno hladnu prostoriju, čija temperatura će biti ne više od +18 stepeni. Možete smanjiti temperaturu, ali ako je ispod 15 stepeni, postrojenje će prestati da raste. Dihondra je biljka koja zahteva puno pažnje i vremena.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR