Glas Javnosti
Posta

KAKO DA PREŽIVITE TROŠAK NA LETOVANJU? Uštedite i na moru

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Izbegnite brojne zamke prekomernog trošenja novca na putovanjima da se ne biste vratili s minusom na računu.

Konačno je osvanuo dan kad ćete poći na zasluženi odmor. Rano ustajanje i dosadnu dnevnu rutinu zamenićete uživanjem u moru, suncu i vremenu provedenom s porodicom ili prijateljima. Na kraju, o tome ste dugo maštali i odvajali ste novac od plate kako biste imali dovoljno za tih desetak dana opuštanja, piše Kurir.

Ali, ruku na srce, nekako se uvek desi da na odmoru potrošimo više novca nego što smo planirali. I kad se vratimo kući, umesto da srećni i odmorni gledamo fotke s letovanja, mi uglavnom sabiramo dugove i razrađujemo taktiku kako da preživimo mesece koji slede. Kako vam se to ne bi desilo i ove godine, savetujemo vam na šta treba da pripazite prilikom trošenja.

Podelite troškove

Za početak, napravite precizan plan i odvojite novac za put i smeštaj. Ukoliko s prijateljima putujete automobilom, dogovorite se da podelite troškove za gorivo. Ako putujete porodično, zajedno s partnerom napravite okvirni plan preko koje sume ne smete da trošite novac na stvari koje vam zaista nisu neophodne.

Ponesite klopu

Tokom samog putovanja na sitnice poput hrane i pića često potrošimo više nego što smo planirali. Zato je najbolje da napravite sendviče za plažu i ponesete piće i kafu u termosu, pošto ćete tako u startu uštedeti nekoliko hiljada dinara.


Oprezno sa suvenirima

Što se tiče kupovine suvenira, ne bacajte novac na gluposti koje nemaju ama baš nikakvu svrhu, osim da na policama skupljaju prašinu. Ako želite da ponesete neku uspomenu s mora, neka to bude neka praktična stvar.

Zaboravite na kreditne kartice

Jedna od najvažnijih stvari koju ni u ludilu ne treba da radite je da koristite kreditne kartice.. Iako vam se u trenutku kupovine čini da je vraćanje novca na rate (s kamatama) daleko, dug će vam kad-tad napraviti glavobolju. Zato tu famoznu karticu ostavite kod kuće jer će vam, kad prođe leto, možda zatrebati za plaćanje računa, kupovinu garderobe ili školskog pribora.


Upoređujte cene

Visoke cene u restoranima nisu uvek garancija kvaliteta. Nađite vremena da u šetnji obiđete nekoliko lokala, uporedite cene i kvalitet usluge u njima i pronađite mesto kojim ćete biti zadovoljni. Nakon što ste uzeli u obzir sva ova uputstva, možete biti sigurni da će vaš godišnji odmor proći u zabavi, uživanju i, što je najvažnije, bez - velikih minusa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP