Glas Javnosti

Kada se nema para zabava se oragnizuje i kod kuće, evo i kako?

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Kako stvari stoje sa finansijama, u džepovima mnogih od nas možda se neće naći za odlazak na more. Ali to ne treba da nas deprimira, naprotiv, za kreativne ljude ne postoji problem već samo ideje koje će vam same omogućiti odmor po vašem izboru. Da je moguće – moguće je.

Napravite osvežavajuću poslasticu
Neko voli limunadu, da se osveži; neko ledeni čaj – bezbroj predloga i izbora – mali savet od nas kako da uživate u predlogu zvanom sladoled, po mom izboru. Kada ostanete kući sami sa sobom, pronjuškate sve police u kuhinji i nađete mamin sakriven sladoled u kesici koji treba spremiti, a vi pomislite:
Uh, kakav napor. Ali tu nastupa vaša kreativnost: izmutite smesu, dodate malo jagodica, malo nekih drugih voćkica, ostavite da se ohladi. Kada se dobije sladoled iz vaših snova, dodate sastojak kao što je šlag ili neki drugi od koga vam polazi voda na usta – savršenstvo. Nije li to predivna kombinacija za uživanje, po vašem izboru?
Posetite neku dobru svirku 
Ukoliko imate druga ili drugaricu koji se bave umetnošću, imate li boljeg razloga da se zabavite na vaš već poznati način. Umetnici uvek imaju predloge koje ne možete prosto odbiti, a pogotovo one koji se bave muzikom. Kako ne otići na svirku svog prijatelja, ne skakati u prvom redu, pevati njihove tekstove, slati poljupce i praviti totalnog idiota od sebe – ali to je drugarstvo, zar ne?
Kome treba more kada imate prijatelje i kada znate da se zajedno dobro provedete i na kopnu- predlaže nam sve ove super ideje A.Anđelković
Šetkanje po gradu 
Postoji mnogo skrivenih mesta u vašem gradu za koje vam se ponekad čini da jedino vi znate za njih. Možete podeliti sa prijateljima koja bi od tih misterioznih mesta mogli da posete. Da li je to mesto prekriveno grafitima ili deo grada u kome nema ljudi, već jedan ogroman pašnjak sa koga se uveče vide zvezde koje daju svetlost tom mestu, posebnom za vas. Uvek se može pronaći novi kutak za uživanje, samo treba biti mali istraživač kome igre nikada nije dosta, saznanja na pretek ima, samo treba da se otkriva.
Uživajte u svom dvorištu 
Okupite društvo za vikend u svom dvorištu i roštiljajte. Svako neka odabere svoju ulogu u toj akciji – neko će roštiljati, neko doneti piće, a neko nabaviti dobru muziku – samo je važna dobra ekipa i par dobrih bita. Provod je zagarantovan.
Osmislite akciju od značaja 
Oslušnite probleme koji tište vaše komšije, napravite plan koji je od značaja da se sprovede akcija koja će im biti od pomoći. Letnja akcija uvek je dobrodošla. Okupite drugare, pozovite ih na ekološku akciju u vašem komšiluku, posle toga napravite dobru žurku – za uspešno postignutu akciju i zadovoljne komšije pozovite da vam se pridruže. Učinite jedno dobro delo koje će vam ostati u srcu; i ne samo u vašem već i u komšijskim, njihova sreća će biti veća što imaju tako divnog komšiju kao što ste vi – razmislite, nije teško biti fin.
Napravite malu prodajnu izložbu 
Svakoga dana imate prilike da vidite u vašem okruženju mališane koji nešto oslikavaju na ulici. Posmatrate ih kako se bezbrižno igraju, stvaraju svoju kreaciju i prosto i sami poželite da učestvujete u njihovom malenom svetu. Kako biste im se dodvorili ili i sami učestvovali u njihovim snovima, neostvarenim željama, budite otvorenog uma i srca da im pomognete kako biste ostvarili njihove snove na javi. Organizujući malu izložbu u svom dvorištu sa njihovim crtežima, kreacijama od gline ili perlica, pružate im priliku da se osete bitnim, srećnim i dovoljno
sposobnim da ostvare svoje snove, a vi da ispunite svoje srce radošću.
Negujte svoje cveće
Kada se već odlučite da ostanete u gradu tokom pretoplog leta, sigurno vam neki od ovih predloga koje smo naveli već mogu pasti na pamet. Ono što ne smete da zaboravite jeste vaša bašta. Ukoliko imate dvorište sa cvećem uredite vaš vrt, posadite još koji cvetak, ulepšajte svoju bašticu, da vam svi zavide. Zalivajte je svakoga dana, jer je za nju malo vode kao za vas udisaj. Ponašajte se prema vašoj bašti kao prema vašim prijateljima, jer i ona traži pažnju i ljubav koja će joj dati snage da bude još lepša. Igrajte se i uživajte u svemu tokom ovog leta. Iako ne odete na more ili na odmor koji iziskuje neophodnu svotu novca, nije smak sveta. Gledajte na to
kao na šansu da sebi napravite odmor po vašem izboru i željama, bez ograničenja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR