Glas Javnosti

INTERNET HIT! ZVER OD USISIVAČA, SA ZVUKOM KAO DA MIG 21 LETI PO KUĆI: Usisivač koga je imala svaka druga kuća u SFRJ probudio nostalgiju

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Na popularnoj stranici osvanaula je objava koja je za kratko vreme nasmejala ogroman broj korisnika interneta i posla viralna šala.

Junak priče je usisivač “Slobode” iz Čačka, jedan od prizvoda koji su obeležili staru Jugoslaviju kao crveni kiosk ili čuvene “borosane”.

“Posle 68 godina čekanja da se pokvari ovaj otac svih usisivača, moji su ipak poklekli i kupili novi, ali u mom srcu on će uvek biti broj JEDAN!”, kaže na početku posta administrator stranice koji je svojom duhovitošću kod mnogih probudio setu, sećanja na detinjstvo i nostalgiju.

 

Istina je da nema kuće na prostorima SFRJ u kojoj nije zvrjao jedan ovakav, objava je podeljena čak hiladu puta,a  šaljivdžija dodaje...

“Istorija prvi put spominje legendarni “Slobodin” usisivač u 48 veku p.n.e. Crteži i freske ovog besmrtnog čačanskog giganta nalaze se u svim drevnim kulturama a najbrojniji su u Majanskim Kumapulku pećinama. Po njihovom verovanju, folkloru i predanju, Bog Marduk sa planete Osiris iz Zapadnokruščićanskog sasvežđa, se spustio na zemlju u vatrenim kočijama i ljudima darivao vatru i Slobodin usisivač”, glasi šaljivi post na Fejsbuk stranici Rumun 2000.

 

“Postoje i brojni crteži i zapisi na glagoljici na kojima se jasno prikazuje kako Egipćani plavim Slobodinim usisivačem usisavaju šenicu u Keopsovoj piramidi. Grčki filosof i istoričar Hepokle u svojim zapisima navodi da je lokalno stanovništvo vekovima usisavalo pustinje čačanskim zmajem i tako povećavalo površine obradive zemlje”.

 

“U Starom zavetu se napominje da je Mojsije Plavim usisivačem razdvojio more i tako napravio prolaz jevrejima koji su iz Krajine bežali za Srbiju. Lokalni istoričar Zoran Janković insistira na tome da je Spartanski kralj Leonida sa svojih 300 hajduka, zvukom ovog usisivača plašio Persijske slonove koji su potom histerično skakali sa litice u Rzavu. Juri Gagarin je potvrdio da iznad Jonosfere postoje samohodni Slobodini usisivači koji levitiraju i već bilionima godina usisavaju kosmičku prašinu, komete i asteroide koji ugrožavaju zemlju”

“U 300 milijardi godina postojanja ovog oca svih usisivača i elektronskih uređaja uopšte, nije zabeležen niti jedan jedini kvar. Slovački Institut Za Univerzitet na Vinči je 1456 godine ustanovio da ovaj usisivač i pokvaren radi!”

“Hvala ti za sve oče komunističke "teknologije", nek ti je večna slava i hvala... Pra, pra, praunuci moji, čekaće vas ispravan!”, završava šalu Rumun 2000.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR