Šumsko pile raste na staroj vrbi na našem pčelinjaku zimovniku i izuzetno je ukusno. Nije baš da se lako sprema ali je ukus gotovo identičan i mnogo lepši od pilećeg belog mesa. Može da se pravi kao salata, a može da se pravi i pita sa šumskim piletom. Ako se priprema kao glavno jelo, onda se obari i prži uz začine i luk - kaže za ovaj medij Stvanović.
Šumsko pile se još zove i žuti hleb, vrbara ili vrbovača, ime je ova gljiva dobila po svetloj žutoj boji i ukusu nalik na piletinu. Više šešira oblika školjke ove vrste rastu zajedno na kori trulih i mrtvih stabala ili granama listopadnog drveća, praveći ponekad neobične oblike, piše portal Ekapija.
Kada berete gljive, najbolje je ubrati onu količnu koja je potrebna za jedan ručak. To su namirnice koje se lako i brzo kvare i stoga ih ne treba brati u džakovima i skladištiti u frižideru danima. Nikako ih ne držati u plastičnim kesama, kanticama i ostalim plastikarijama. Najbolje ih čuvati u korpama i vrećicama od prirodnih materijala.