Glas Javnosti

I BOJA JASTUČNICE UTIČE NA KVALITET SNA! Evo i kako

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Saznajte kako boja jastučnice utiče na san!

Leti, kad su temperature pakleno visoke, miran san bez klime je praktično nemoguć.  Međutim, postoje još neki faktori koji, osim vremenskih prilika, takođe utiču na kvalitet spavanja. Jedan od njih je boja jastuka!

Kvalitetan, okrepljujuć san je veoma važan za normalno funkcionisanje i oporavak organizma. Ukoliko ne spavate dovoljno, velika je verovatnoća da će se javiti brojni fizički i psihički problemi. Na kvalitet sna utiče nekoliko faktora, a među njima je i boja jastuka, ističu stručnjaci, piše portal Mondo.Naučnici su odavno otkrili da boje na određeni način utiču na našu psihu. Po rečima stručnjaka za spavanje Karen Ju, postoji nekoliko boja koje pogoršavaju san. To su ljubičasta, crvena, jarkoružičasta, siva i smeđa. Zbog toga je najbolje da ne kupujete jastuk ni u jednoj od ovih boja!

Ljubičasta je, na primer, snažno povezana sa kreativnošću, što vam može otežati čvrst san. Crveni jastuci mogu da učine da se osećate previše napeto i uznemireno. Jarkoružičasta ima iste kvalitete kao i dve već pomenute boje. Zbog smeđe boje, može se desiti da se ujutru, nakon što se probudite, osećate tužno i bezvoljno. Isti efekat ima siva.S drufge strane, specijalista za spavanje napominje da određene boje mogu da ubrzaju proces uspavljivanja i poboljšaju san. To su na primer, plava, bledolila i boja lavande.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP