Glas Javnosti

GUGL MAPS DOBIJA NOVU FUNKCIJU

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Nova funkcija je za sada dostupna samo u tri države

Najnovije ažuriranje Google maps aplikacije donosi novi sloj mapa, koji će korisnicima prikazivati AQI podatke, odnosni indeks kvaliteta vazduha.

Ažuriranje Google aplikacije je dostupno za iOS i Android uređaje, a nova funkcija takođe omogućava korisnicima da steknu predstavu o tome kakav je kvalitet vazduha u nekoj oblasti - da li je smoga ili dima, da li je zagađen ili nije, piše portal Mondo.


Novi AQI slojevi takođe dolaze sa vodičem za odgovarajuće aktivnosti na otvorenom u odnosu na kvalitet vazduha, odnosno koje treba izbegavati. Google maps takođe prikazuje kada su informacije poslednji put ažurirane.

Trenutno je ova funkcija dostupna u SAD, Indiji i određenim delovima Australije, a aplikacija uzima podatke od vladinih agencija i PurpleAir-a, jeftine senzorske mreže koja korisnicima može dati lokalni prikaz kvaliteta.

Da biste omogućili ovaj sloj kvaliteta vazduha na vašoj mapi, potrebno je da pritisnete dugme u gornjem desnom uglu ekrana vašeg telefona, a zatim izaberete kvalitet vazduha među ponuđenim slojevima.
Novo ažuriranje je takođe donelo sloj lokacija požara, ali je ova funkcija dostupna samo za SAD.

Još uvek ne znamo kada će podaci kvaliteta vazduha biti vidljivi za Srbiju, ali se nadamo da nećemo dugo čekati.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP