Glas Javnosti

GUGL TRANSLEJT POSTAO JOŠ BOLJI: Korisnici su posle ddve godinje konačno dobili ovu funkciju

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Google je još 2020. godine korisnike Translate aplikacije obavestio o izmeni načina čuvanja podataka. Ova promena se potpuno neprimetno dogodila tek sada, dve godine kasnije.

U februaru 2020. godine, pojedine korisnike aplikacije je sačekalo obaveštenje - "Istorija prevoda će uskoro biti dostupna kada se ulogujete i biće centralizovano podesiva u sekciji My Activity. Prošla istorija će biti obrisana u toku nadogradnje, te je bitno da sačuvate prevode koje želite da budu zapamćeni, kako bi im lako pristupili u budućnosti."

Pre ove promene, korisnici su mogli da čuvaju pojedinačne prevode na pojedinačnim uređajima, što je bilo dobro za privatnost, ali ne tako dobro za kontinuitet na platformama - prevode sa telefona niste mogli da vidite na računaru ili tabletu, i obrnuto.

Nakon obaveštenja koje je stiglo korisnicima, nismo dugo čuli ni reč od kompanije Google, što je prilično čudno kada se radi o ovako važnoj promeni. Ipak, dve godine kasnije, promena je stigla i dostupna je korisnicima.

Šta je novo u Google Translate aplikaciji

Ukoliko korisnici žele da sačuvaju istoriju prevoda na cloud, moraju biti ulogovani na svoj nalog dok koriste aplikaciju, odnosno moraju da se uvere da im je uključena opcija Web & App Activity control u podešavanju naloga. Istorija nije momentalno dostupna na svim uređajima, već se sinhronizacija vrši na par sati, te vaši prevodi ostaju lokalni neko vreme. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP