Glas Javnosti

HIT PIĆE! Francusko PLAVO PIVO od algi polako osvaja tržište (VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Jedan od najpopularnijih stilova Francuske pivare plavo pivo, pod imenom “Line”, rezultat je veze između firme koja želi da populariše alge kao dodatak ishrani.

Ovo plavo pivo  koristi alge sa prirodnim pigmentom. Pivo se dobro prodaje, rekao je Sebastijen Verbeke, zaposleni u Hoppy Urban Brew, koji pravi plavo pivo od algi. 

- Ovo izaziva ogromno interesovanje i radoznalost javnosti, rekao je on - prenosi agroinfo.rs

Plava nijansa piva potiče od spiruline, vrste alge koju u bazenima uzgaja kompanija Etika Spirulina u severnoj Francuskoj. Komponenta spiruline koja daje plavu boju, nazvana fikocijanin, zatim se dodaje u pivo tokom procesa kuvanja piše Rojter

Degustirajući sveže proizvedenu flašu (plavog) piva, zaposlena u pivari Mathilde Vanmansart opisala ga je hmeljasto, lagano i sa voćnim dodacima, dok je jedini dokaz dodanih algi bila prepoznatljiva plava boja u samom pivu.Xavier Delannoy, čija farma obezbeđuje spirulinu, rekao je da je nakon nekoliko test serija pivara pronašla mešavinu koja se dopada kupcima.

On je rekao da je između oktobra i decembra prošle godine prodato 1.500 boca plavog piva, a pivara se sada priprema da poveća proizvodnju kako bi zadovoljila potražnju za zaista neobičnim plavim pivom od algi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR