Glas Javnosti

Fondacija Aušvic pokrenula program - Izazov ravnodušnosti! Ono što je dovelo do Holokausta počelo je naizgled neprimetnim oblicima DISKRIMINACIJE

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Fondacija "Zavet Aušvica" (Auschvitz Pledge) pokrenula je program pod nazivom Izazov ravnodušnosti, koji je usmeren na projekte koji se bore protiv rasizma, antisemitizma i diskriminacije.

Lansiranje tog programa dolazi uoči sutrašnjeg obeležavanja 77. godišnjice oslobađanja zatočenika iz nacističkog koncentracionog logora Aušvic-Birkenau u Poljskoj, prenosi N1.

„Ono što je dovelo do Holokausta počelo je naizgled neprimetnim oblicima diskriminacije“, izjavio je Pjotr Civinski, direktor muzeja Aušvic-Birkenau i predsednik fondacije.Prema njegovim rečima, teška istina je da posmatrači olakšavaju diskriminaciju i to je upravo ono što podstiče mržnju.

"Problem je prisutan ovde i sada, a samo će se pogoršati ako ne reagujemo. Obrazovni sistem, medijsko okruženje i popularna kultura ne govore o opasnosti ignorisanja diskriminacije. Želimo da to promenimo", rekao je Civinski.

Program nudi subvencije do 30.000 evra za projekte "borbe protiv ravnodušnosti" prema rasizmu, antisemitizmu i mizoginiji, kao i prema migrantima i osobama zajednice LGBTQ.

BONUS VIDEO: SKINUT VEO TAJNE: EVO ZAŠTO SVETI SAVA SPAJA SRBE I BUGARE


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR