Glas Javnosti

Engleski dečak inteligentniji od Ajnštajna

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Učenik iz Devona u Engleskoj Rori Bidvel postigao je verovatno najbolji rezultat na testu inteligencije ikad, a njegova majka je rekla da je bio toliko opušten tokom ocenjivanja da je u jednom trenutku opušteno odšetao do WC-a.

Dvanaestogodišnji dečak iz Devona navodno se pridružio Mensi nakon što je na testu inteligencije postigao više bodova od Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga.

Rori Bidvel postigao je maksimalan rezultat od 162 boda na Cattell III-B testu, uprkos tome što nije znao ništa o testu niti se za njega unapred pripremao, javio je North Devon Gazette.

Prema javno dostupnim informacijama, Hoking i Ajnštajn imali su koeficijent inteligencije (IQ) oko 160.


Rorijeva majka Ebi Bidvel rekla je da je njen sin bio opušten tokom procene i “čak je lagano prošetao do WC-a tokom jednog dela”.

Rori je polagao dvosatni ispit u Egziteru dve nedelje nakon svog dvanaestog rođendana i navodno je nekoliko dana kasnije pozvan da se pridruži Mensi.

Mensa je organizacija koja okuplja ljude s koeficijentom inteligencije u prvih dva posto javnosti, prema proceni standardiziranih testova.

Rori je pokazao rane znake visoke inteligencije u doba od dve godine kada je sam dovršio slagalice od 100 delova. Kad je bio u 2. razredu osnovne škole, savladao je algebru i računske matematičke operacije za 7. razred. Osim toga, u prvih osam nedelja karantine zbog kovida pročitao je svih sedam knjiga o Hariju Poteru.


Njegova je majka rekla da je, uprkos sposobnostima, još uvek normalan 12-godišnjak kojeg povremeno treba podsetiti da napiše domaći zadatak.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR