Ljudi su za užinu spremali veknu hleba sa paradajz sosom i naribanim sirom, 1889. godine nastao je recept za picu koji je ostao do danas - mocarela, paradajz i sos od bosiljka.
Statistika pokazuje da se svake godine u svetu se proda više od 5 milijardi pica, a neke zemlje su recept malo prilagodile svom ukusu.
Ovom prilikom sa vama delimo najbolji recept za picu Meksikana. Ako volite ljuto, čili će biti odlična ideja, a ako niste ljubitelj ljutog ukusa, možete uživati u slatkom paradajz sosu.
Sastojci za testo:
- pola kilograma jakog brašna
- pola šolje maslinovog ulja
- pola kesice kvasca
- malo soli
- malo mlake vode
Sastojci za pripremu pelata:
- ljuti kečap
- chilli začin
- origano
- malo soli
Sastojci za nadev
- 300 g mocarela sira
- 150 g pileće šunke
- 100 g kukuruza
- malo rukole
- po želji, malo svežeg paradajza
Priprema:
Pomešati sve sastojke za testo, po potrebi dodati vode da se umesi kao za hleb. Razvucite oklagijom i stavite u podmazan okrugli pleh za picu.
Za pelatu pomešati sve potrebne sastojke i premazati testo (sve osim ivica) da se ne zalepi za tepsiju.
Za fil izrendati sir, posuti preko pelate, pa poređati listove šunke i dodati povrće.
Pecite picu u rprethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 15 minuta. Prijatno