Ako niste baš neki kulinarski mag, City Magazine donosi jednostavno rešenje da jedete domaću picu, a ne mesite.
Sastojci:
1 hleb,
150 ml mleka,
150 ml kisele vode,
4 kašike kečapa,
200 g šunke,
2 sveže kobasice,
1/2 crvene paprike,
200 g kačkavalja,
1 kašičica origana,
1 kašičica suvog začina,
10 maslina bez koštica.
Priprema:
Hleb isecite na kriške debljine prsta. Izvadite unutrašnjost kobasice i propržite je na malo ulja, piše N1.
Mleko pomešajte sa kiselom vodom, pa pola ove mešavine sipajte u nauljenu tepsiju i poređajte kriške hleba.
Pospite sa ostatkom mleka i vode, pa nek odstoji par minuta dok hleb malo ne omekša. Kečap promešajte sa origanom i suvim začinom, pa premažite hleb.
Naseckanu šunku, prženu kobacicu, na kocke seckanu papriku i masline pomešajte i sipajte preko hleba.
Odozgo stavite narendani kačkavalj.
Pecite na 180 stepeni dok se kačkavalj ne otopi i zarumeni.
Prijatno!