Glas Javnosti

DA KUĆA DELUJE SVEŽE I UVEK ČISTO: Trikovi kojima ćete krečenje završiti brže nego što ste počeli

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Iako je krečenje najčešće neuredan i prilično fizički zahtevan posao i može potrajati ako vam zidovi nisu ravni ili su površine značajno velike, postoji nekoliko saveta koji ga mogu olakšati.

Sveži sloj boje može učiniti čuda za svaki prostor i pomoći da se vaš dom deluje potpuno sveže zbog čega je vredno truda.
Međutim, ne mora trajati onoliko dugo koliko mislite.

Kada se upuštate u novi projekat samostalnog krečenja zidova, postoje različiti koraci koje treba razmotriti, posebno ako želite da ubrzate proces sušenja.


Saveti koji će vam uštedeti vreme su sledeći:
Jedan od najboljih načina da obezbedite da se boja brzo suši je farbanje jednog po jednog zida za svaki sloj odnosno farbanje drugog zida dok se premaz na prvom zidu suši, tako da maksimalno iskoristite svoje vreme.

Protok vazduha
Osiguravanje dobre cirkulacije vazduha u prostoriji koju krečite je ključno za ubrzavanje procesa sušenja.

Ako je vreme sunčano i ne pada kiša, otvorite što više vrata i prozora. Ako ih imate, ostavite uključene i plafonske ventilatore koji mogu pomoći.

Tanki slojevi boje
Umesto da nanosite velike količine boje svaki put kada prelazite zid, pokušajte mu pristupiti laganijim dodirom. Dugoročno ćete i dalje dobiti istu količinu pokrivenosti, a posao bi trebalo da bude završen brže.

Uključite grejanje
Iako se svi trudimo da budemo što ekonomičniji, ako očajnički želite da završite svoj posao farbanja što brže, pojačavanje grejanja u vašem domu će sigurno pomoći da se boja pre osuši, piše Krstarica.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR