Glas Javnosti

UKINUTA SVA OGRANIČENJA! Srpski turisti bez kovid potvrde mogu u još četiri zemlje

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Do sada su Srbi mogli da putuju bezuslovno u šest zemalja, a sada se lista produžava.

Nakon Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije, Poljske, Rumunije i Crne Gore, još četiri zemlje su ukinule ograničenja za ulazak pa tako bez kovid potvrde možemo da putujemo i u sledeće zemlje:

Danska

Državljani Srbije koji žele da uđu u Kraljevinu Dansku moraju da posetuju putnu ispravu koja važi najmanje tri meseca duže od planiranog datuma napuštanja teritorije Danske. Putnici koji ne ispunjavaju ove osnovne kriterijume biće vraćeni sa granice.

Nosiocima biometrijskih pasoša Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci, piše na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Irska

Ukinute su sve važeće restrikcije što podrazumeva da putnici koji dolaze u Irsku više nisu u obavezi da pre putovanja popune lokator formular, niti da pri ulasku poseduju negativan PCR test ili dokaz o vakcinaciji ili preležanoj bolesti.

Norveška

Ukidaju se sve dosadašnje mere za ulazak u Kraljevinu Norvešku. Putnici više nisu u obavezi da se registruju na internet stranici pred putovanje kao ni da poseduju validnu potvrdu o punoj vakcinaciji odnosno negativan PCR test.

Švedska

Od 1. aprila 2022. ukinuta su sva ograničenja za ulazak u Švedsku uvedena radi sprečavanja širenja kovida 19. Srpski državljani u Švedsku mogu da uđu, kao i ranije, uz važeći pasoš, pozivno/garantno pismo, povratnu kartu, putno osiguranje i potvrdu o posedovanju novca. Test ili vakcina na COVID-19 nisu potrebni.

Češka, Letonija, Holandija i Island su takođe ukinule kovid ograničenja za ulazak u zemlju, ali ona važe samo za putnike iz zemalja EU i članica Evropskog ekonomskog prostora,piše B92.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR