Glas Javnosti
posta

SJAJAN USPEH DOMAĆEG AVIOPREVOZNIKA: Air Serbia i u avgustu prevezla više od 400.000 putnika

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Er Srbija (Air Serbia) je i tokom avgusta, drugi mesec zaredom, uspela da preveze više od 400.000 putnika preko matičnog aerodroma u Beogradu i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu, navedeno je u soapštenju iz kompanije.

To je najveći broj prevezenih putnika tokom navedenog meseca još od 2013. godine, od kada kompanija posluje pod današnjim imenom.
Broj putnika, kako je navedeno, povećan je za 38% u odnosu na isti mesec 2021. godine, odnosno za 2% u odnosu na avgust rekordne pretpandemijske 2019. godine, prenosi portal Ekapija.


Dobre rezultate postigao je čarter prevoz, u okviru kojeg je prevezeno skoro 90.000 putnika, a pored čarter letova, tokom avgusta zabeleženo je i snažno kretanje dijaspore iz Srbije i regiona, što je rezultiralo porastom broja prevezenih putnika na rutama ka Zapadnoj Evropi, saopšteno je iz kompanije.
- Najveći rast od 290% beleži Rim, posle kojeg slede Milano sa 224%, Štutgart sa 208%, Diseldorf sa 140% i London sa 129% - stoji u saopštenju.
Srpska nacionalna avio-kompanija procenjuje da će broj njenih putnika u avgustu, slično kao i u julu, činiti preko 55% od ukupnog broja putnika koji su putovali preko Aerodroma Nikola Tesla Beograd.


Ovog leta, nacionalni avio-prevoznik leti sa čak 15 aerodroma u zemljama bivše Jugoslavije, što je ranije bio slučaj jedino sa njegovim prethodnikom, kompanijom JAT.
Saobraćaj se u regionu najviše odvijao ka Tivtu i Podgorici, zatim Ljubljani i Skoplju, a nešto manji broj letova realizovan je ka Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Rast broja prevezenih putnika, u odnosu na isti mesec prethodne godine, zabeležen je i ka Sofiji (172%) i Bukureštu (80%).

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR