Glas Javnosti

VIŠE ŠTETE ILI KORISTI OD GSP, GDE SU TU GRAĐANI : Više šverca, veće dotacije i nezadovoljni putnici.

Društvo
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da se od prethodne sednice Skupštine grada do danas radilo na traženju načina da se ostvare uštede, kako bi taj novac bio opredeljen za ono što je u međuvremenu poskupelo - nafta, gas i drugo

Izrazio je uverenje da će taj posao biti uspešan i naglasio da Beograđani ne treba da brinu kada je u pitanju predstojeća zima.

Gradonačelnik je podsetio da je lično u javnosti otvorio temu GSP-a i uopšte situacije u čitavom javnom prevozu.

- Grad Beograd subvencioniše javni prevoz u iznosu između 230 i 250 miliona evra i time se niko nije bavio decenijama. Videćemo šta ćemo sve zateći u GSP-u, a možda će biti i potrebe za krivičnim prijavama. Niko od toga neće da beži i nemamo šta da krijemo. Onaj ko je kršio zakon, kojoj god stranci pripadao, mora da odgovara pred zakonom - rekao je Šapić.


Precizirao je da, nažalost, svega petnaest odsto građana plaća kartu.

- Da bismo mogli od građana da tražimo da plaćaju kartu, moramo najpre da rešimo problem kod nas. Zato ćemo da krenemo od stvari koje možemo da promenimo i unapredimo, kako bismo mogli da smanjimo troškove. Time ću se intenzivno baviti sledećih godinu dana - naveo je Šapić i dodao da javni prevoz sigurno neće poskupeti najmanje godinu i po dana jer "nema svrhe poskupljivati nešto što niko ne plaća".

Simbolično je danas doneta odluka da sva vozila budu crvena, što je rezultat ranije odluke Skupštine grada, a nikako šarena, kakva su sada, ocenio je gradonačelnik, precizirajući da je prihod od oglašavanja svega "na nivou trideset bilborda Grada Beograda".

- Zakonski je to sve u redu, ali nije politički i zato pojedinci više neće biti na rukovodećem mestu. Pohvalno je da se suočavamo sa stvarima koje sami nismo dobro radili i tu nam treba podrška javnosti - kazao je Šapić.


Gradonačelnik je istakao da su u toku pregovori s kompanijom koja se stara o naplati karata
 i da iako ne misli da je tu bilo malverzacija, smatra da se nisu trudili da naplaćuju karte nakon dostignutog procenta koji im je odgovarao prenosi Telegraf

- Moja je namera da i za to preuzmemo odgovornost, jer to je kao da vodite restoran ili hotel, a da, iako investirate, nemate uvid u to koliko se naplaćuju sobe i obroci. Došli smo u situaciju da ulažemo ogroman novac, a da su ljudi s pravom nezadovoljni prevozom - rekao je Šapić.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR