Glas Javnosti

PREKO 700.000 POSETILACA: Kuća mađarske muzike proglašena za najbolju novu turističku atrakciju u Evropi

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Nedavno otvorena Kuća mađarske muzike u Budimpešti osvojila je titulu vodeće nove turističke atrakcije u Evropi za 2022. godinu na takmičenju World Travel Awards, koje se često naziva i Oskarom u turizmu.

Prestižna manifestacija World Travel Awards, ove godine održana je po 29. put , a pobednici u različitim kategorijama svetskog turizma objavljeni su 1. oktobra na svečanoj ceremoniji u Majorki.
Na ovom takmičenju, koje se tradicionalno održava od 1993. godine nagrađuje se izvrsnost u turizmu, nominacije pristižu sa svih kontinenata, a pobednik se bira glasanjem publike, koju čine kako profesionalci iz oblasti turizma i predstavnici medija, tako i posetioci manifestacije.

Kuća mađarske muzike je svečano otvorena početkom 2022. u okviru projekta Liget. Ovo neobično zdanje, sa otvorima u krovu koji nalikuju na kratere, inspirisanim različitim oblicima zvučnih talasa, projektovao je poznati japanski arhitekta Sou Fudžimoto. Fasada je cela u staklu, dok su otvori u krovu različitih dubina omogućavajući drveću da se integriše sa arhitekturom, prenosi portal Ekapija.
U kategoriji u kojoj je Kuća mađarske muzike pobedila na World Travel Awards takmičenju bile su nominovane još četiri turističke znamenitosti: Muzej Igre prestola iz Severne Irske, Kuća Hansa Kristijana Andersena iz Danske, Žičara Sljeme iz Hrvatske, kao i Humbolt forum iz Berlina.

Iako je otvorena manje od godinu dana, Kuća mađarske muzike već je dobila više međunarodnih priznanja: najbolja javna zgrada u Evropi, najbolja javna zgrada na međunarodnoj sceni priznanje od International Property Awards, najbolja investicija u muzičke svrhe na svetu od američkog Music Cities Awards-a i glavna nagrada žirija na međunarodnoj izložbi nekretnina MIPIM.
Ovo muzičko zdanje može se pohvaliti i sa preko 700.000 posetilaca do sada.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR