Glas Javnosti

PAPRENO! Novogodišnji aranžmani za evropske destinacije NIKAD SKUPLJI!

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Srbi obožavaju putovanja za Novu godinu kako zbog mogućnosti da posete evropske gradove, tako i zbog uzavrele atmosfere koju premeste na ulice Beča, Budimpešte, Venecija.

Čini se da su cene za doček 2024. godine nešto više nego ranijih godina i kreću se od 49 evra bez preoćišta u Budimpešti pa do nekoliko stotina evra za jednu noć.

Autobusom u Novu godinu

Jedna od prvih destinacija koja građanima Srbije padne na pamet jeste Beč, bez obzira da li se radi o Novoj godini ili bilo kom drugom danu. Za novogodišnje putovanje, mnoge agencije nude paket od dve noći i prevoz autobusom do i od Beča.


Za dve noći u Beču, prosečna cena jeste oko 199 evra ili 23000 dinara. U paketima je najčešće uračunat i obilazak grada i doručak. Što se tiče Budimpešte koju naši građani podjednako vole, zbog kratke relacije, najčešće se nude putovanja bez noćenja, ali sa razgledanjem grada za 49 evra, što je skoro 6000 dinara.

Jedna od najbližih destinacija Srbiji, a koja je uvek rado posećena od strane srpskih državljana jeste Venecija. Ukoliko već planirate da odete na sever Italije, najbolje je da isplanirate posetu koja će objediniti više destinacija.


Stoga, najbolji paket, kada je u pitanju vožnja autobusom, jeste onaj koji obuhvata severnu Italiju sa posetom najmanje tri grada poput Venecije, Padove i Verone.

Da biste imali vremena sve da obiđete, paket koji podrazumeva tri noćenja verovatno bi vam najviše odgovarao. Aranžmani koji uključuju posetu Veneciji i još dva grada na severu Italije, temeljnu posetu istorijski i arhitektonski bogatim gradovima i bar tri doručka u hotelu kreću su od najmanje 179 evra.


Putovanje avionom ka Novoj godini

Za novogodišnje putovanje avionom u neku od evropskih destinacija treba mnogo više novca.

Detaljan obilazak Pariza u paketu za četiri noćenja koja uključuju i četiri doručka vrednuju se oko 739 evra ili oko 86000 dinara, što posve zvuči skupo, ali obilaze se najznačajnija mesta glavnog grada Francuske.


Potom, Amsterdam, arhitektonski zanimljiv grad koji se trudi da gaji imidž "tolerantnog grada", moguće je posetiti tokom novogodišnjih praznika u istom opsegu dana i u istoj formi paketa kao i Pariz, za nešto veću sumu od 749 evra (skoro 88 000 dinara).

Poseta Rimu se pak prema detaljnom pregledu agencijskih ponuda nudi u aranžmanu od četiri dana ili tri noćenja sa doručkom sa vrlo definisanim konceptom obilaska jednog od naznačajnijih evropskih gradova.


Cena takvih aranžmana najčešće je oko 599 evra, što je, prema kursu Narodne banke Srbije, danas oko 70 000 dinara.

Doček u hotelima se dodatno plaća.

Glas javnosti/R01S BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR