Glas Javnosti

NACIONALNI PARK NA PRESTIŽNOJ LISTI: Forbs svrstao Taru u zapanjujuće prirodne lepote Balkana

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Svetski poznati časopis Forbs svrstao je Nacionalni park Taru među zapanjujuće prirodne lepote na Balkanu koje treba posetiti.

Tara je opisana kao oaza netaknute lepote, koja se nalazi na četiri časa sata od Beograda i koja, osim izutetne prirode i životinjskog sveta, krije bogato istorijsko nasleđe.

- Na istočnoj periferiji parka se nalaze neke fascinantne istorijske relikvije poput manastira Rača iz 11. veka, ali za one koji su u potrazi za divljim životinjama, postoji svet mogućnosti u srcu parka. Područje je prekriveno ogromnim količinama netaknute šume bora, jele i smrče, sa bogatstvom kultnih balkanskih vrsta koje uspevaju unutar njegovij granica. Ris, vukovi i sokolovi samo su neka od stvorenja koja bi srećni posetioci mogli da uoče, a kada su srpski mrki medvedi u pitanju, nema boljeg mesta za razgledanje od Nacionalnog parka Tara - ističe Forbs, a prenosi Agroinfo.rs

Ostala mesta iz regiona koja Forbs preporučuje u članku su Nacionalni park Una u BIH, Nacionalni park Pirin u Bugarskoj i Nacionalni park Kerkin jezero u Grčkoj i Vlabone u Albaniji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP