Glas Javnosti

ISKORISTITE SVOJA PUTOVANJA! Produžen rok za korišćenje zamenskih vaučera

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Savet svim putnicima koji nisu realizovali putovanja zbog pandemije korona virusa jeste da je najsigurniji način da dođu do svog novca da iskoriste svoja putovanja.

To je sinoć poručio  Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA).

Resorno Ministarstvo za turizam predložilo je uredbu kojom je predviđeno da zamenska putovanja, putnik može iskoristiti najkasnije do 31. decembra 2022. godine”, rekla je ministarka Matić.


Ona je  dodala da ukoliko se putnik odluči za povraćaj iznosa koji je uplatio za nerealizovano putovanje ili je otkazano zamensko putovanje, privredno društvo, drugo pravno lice ili preduzetnik, koji je kao organizator putovanja prodao turističko putovanje iz člana 2. ove uredbe dužno je da izvrši povraćaj uplaćenih sredstava najkasnije do 1. februara 2023. godine. Mogućnost izdavanja ponude na zamensko putovanje, pod uslovima iz ove uredbe odnosi se i na izlete.

Seničić je naglasio da nije dovoljno to što su agencije radile samo tri meseca u protekle dve godine da bi se obezbedilo dovoljno novca da se pokriju troškovi koje su imali, kao i da u ovom trenutku turističkih putovanja ima jako malo, a da je pitanje kako će se to odvijati zbog epidemije u narednom periodu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP