Glas Javnosti

OVO NE DOZVOLITE: Koliko dugo mokar veš sme da stoji u mašini?

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Prvo što treba da uradite je da proverite da li mašina za pranje veša sadrži bakterije, da li je prljava i da li emituje neprijatan miris kada je prazna.

Mora da vam se jednom dogodilo da ste stvari stavili u mašinu za pranje veša, a da ih po završetku programa niste odmah izvadili iz mašine. Dešava se da se tada stvori neprijatan miris. 

Kada se javlja neprijatan miris?

Veš je moguće ostaviti u mašini za pranje veša nekoliko sati, a da i dalje zadrži miris i svežinu.


Ako se desi da morate da izađete iz kuće, a veš nema ko da iznese, znajte da može da vas čeka tamo gde ste ga ostavili i do 12 sati nakon pranja, ali pod određenim uslovima.

Prvo treba da proverite da li mašina za pranje veša sadrži bakterije, da li je prljava i da li emituje neprijatan miris kada je prazna.

Ako je to slučaj, i veš koji izvadite odmah nakon pranja imaće neprijatan miris, koji će biti još izraženiji ako takvu odeću ostavite neraširenu nekoliko sati.

Kako osvežiti mašinu za pranje veša?

Zatim treba temeljno da očistite veš mašinu: sipajte sirće na mesto gde inače sipate deterdžent i uključite praznu veš mašinu da pere, ako već nemate program za čišćenje veš mašine.

Još jedan uslov za svež i čist veš posle dužeg stajanja je da sipate tačno propisanu količinu deterdženta. Manje može biti nedovoljno, a više može imati suprotan efekat, lepljenje za odeću.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR