Glas Javnosti

PRETE TUŽBOM! Učesnici rijalitija Skvid Gejm tvrde da su zadobili teške telesne povrede tokom snimanja

Zabava
Autor: Glas javnosti

Pretvaranje morbidne televizijske serije u rijaliti šou možda ipak nije dobra ideja.

U stvari, neki takmičari u Skvid Gejma: Čelndž, takmičarskom rijalitiju inspirisanom južnokorejskom hit serijom Skuid Game, zapretili su da će pokrenuti sudski postupak protiv Netfliks-a nakon što su navodno zadobili teške povrede tokom snimanja.


Prema Deadlajn-u, dva anonimna učesnika su navodno pretrpela hipotermiju i oštećenje nerava dok su snimali po hladnom vremenu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Njih dvojica su navodno zadobili povrede dok su snimali uvodnu igru rijalitija pod nazivom „Crveno svetlo, zeleno svetlo“.


Ekpres Solikitors, britanska advokatska kancelarija koju su angažovala ova dva takmičara, tvrdi da su njihovi klijenti rizikovali svoje zdravlje tokom snimanja. Gledaoci koji su gledali originalnu seriju mogu se setiti da je igra „Crveno svetlo, zeleno svetlo“, koju je rijaliti šou pokušao da imitira, zahtevala da igrači ostanu mirni kako bi preživeli.

"Razumemo da ljudi ovo mogu videti kao klasičnu borbu Davida i Golijata sa kompanijom i njenim produkcijskim partnerima.
 


Takmičari su mislili da učestvuju u nečemu zabavnom, a povređeni nisu očekivali da će patiti kao oni. Sada su ostali sa povredama nakon što su proveli dosta vremena u bolnim stresnim položajima na niskim temperaturama“, rekao je izvršni direktor Ekpres Solikitors Daniel Slejd.



S druge strane, portparol Skvid Gejma: Čelndža-a rekao je za Deadlajn da oni „shvataju dobrobit svojih takmičara izuzetno ozbiljno“, iako niko od takmičara Skvid Gejma u ovom trenutku nije podneo tužbu.

Skvid Gejm: Čelndž ima za cilj da pretvori popularnu seriju iz 2021. u pravu takmičarsku emisiju, naravno bez smrti takmičara. 

Glas javnosti/I01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR