Glas Javnosti

I DANAS PRIJAVE ZA UPIS NA FAKULTETE: Od ponedeljka polaganje prijemnog

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Mnogi fakulteti i danas otvaraju vrata za podnošenje prijava za upis brucoša. Od ponedeljka počinje polaganje prijemnih ispita. I ove godine najveće interesovanje vlada za FON, psihologiju, stomatologiju, ETF.

Za studije na Beogradskom univerzitetu za sada se prijavilo više od 17.700 potencijalnih brucoša. Iako prijave prima i tokom subote, u prva tri dana za studije na FON-u se već prijavilo 2.073 kandidata.

Indeks Elektrotehničkog fakulteta bi želelo da stekne 1.162. Mogu da biraju predmet koji će da polažu.
"Pokušaću i matematiku i fiziku. Mislim da Elektrotehnički fakultet zaista godinama svojim studentima pruža izuzetnu priliku u smislu obrazovanja", kaže Nikola Jolović iz Bijeljine.

"Opredelila sam se za ETF zato što sam bila specijalni smer informatički u srednjoj školi, tako da mi je to najbliže onom čime želim da se bavim", rekla je Anđela Sladojević iz Negotina.

"Mogu da biraju da li rade matematiku ili fiziku, ili i jedno i drugo. U situaciji u kojoj rade i jedno i drugo, bira im se ono što bolje urade. Imaju 20 zadataka i na jednom i na drugom testu i ispit traje tri sata", kaže Aleksandra Krstić, prodekan Elektritehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Za jedno mesto na psiholgiji boriće se petoro, a na stomatologiji za jedan indeks konkuriše tri kandidata, piše RTS."Ove godine se na Stomatološki fakultet upisuje 220 studenata, 200 su budžetska mesta, 20 samofinansirajućih. Ista nam je kvota kao prošle godine i u drugom upisnom roku u avgustu upisujemo 20 studenata na engleskom jeziku", rekao je prof. dr Aleksa Marković, dekan Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Broj prijavljenih kandidata može da se vidi na sajtu univerziteta ili fakulteta.

Nadležni apeluju da se upisuju isključivo akreditovani programi, a njihov spisak istaknut je na sajtu Nacionalnog akreditacionog tela u publikaciji "Vodič za studente".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP