Glas Javnosti

GENIJALAC: Andrej Živanović (10) se okitio ZLATOM

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Da Srbija gaji genijalce pokazuje i izuzetan uspeh desetogodišnjeg Andreja Živanovića na velikom takmičenju.

Naime, Andrej je osvojio zlatnu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz mentalne aritmetike, ima svega deset godina i učenik je petog razreda osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Sremčice.

Centar za razvojnu edukaciju "Malac Genijalac" saopštio je da je preko 650 olimpijaca iz 25 zemalja testiralo svoje veštine brzog mentalnog računanja i rešavanja logičkih zadataka na onlajn olimpijadi u organizaciji Centra "Abakus" iz Moskve, a da je dečak iz Srbije poneo najsjajnije odličje.

Andrej je bio najuspešniji u brzom mentalnom računanju 200 dvocifrenih brojeva, koje je rešio za 60 sekundi, da bi potom tačno izračunao niz od 50 trocifrenih brojeva za samo 40 sekundi. Osim Andreja, na olimpijadi su još dva mališana iz Beograda ostvarila zapažene rezultate - šestogodišnji Stefan Popović je osvojio bronzano odličje, dok je Konstantin Mladenović zauzeo četvrto mesto. 

Osim brzog računanja, takmičari su rešavali zadatke iz neobične matematike, te su se oprobali u pet različitih kategorija, a to su logičko, apstraktno, kombinatorno, algoritamsko i aritmetičko razmišljanje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP