Glas Javnosti

Nošenjem odeće ove boje postajemo atraktivniji

Moda
Autor: Glas javnosti

Crna boja gotovo da nema negativne komentare

Ukoliko ne volite odeću crne boje, posle ovog teksta ćete je zavoleti i početi da je više nosite. Daćemo vam više razloga da nosite crnu boju.


Ono što je sigurno jeste da je ova boja idealna za neke svečane prilike i daleko je najbolja ukoliko želite da izgledate mršavije. Sada je i jedna studija potvrdila da nošenje crne boje čini osobu privlačnijom inteligentnijom i samopouzdanijom, piše "Complex".


Pomenuta studija je anketirala preko 1000 osoba kako bi došli do otkrića koja boja se povezuje sa određenim kvalitetima. Učesnici ankete bi dobili identične fotografije suprotnog pola na kojima je jedino drugačija boje košulje.

U svakoj kategoriji, crna boja je bila na vrhu liste, a nije imala ni mnogo negativnih stvari. Naime, 66% žena smatra da je crna boja na muškarcu najatraktivnija, a i obrnuto je važilo - čak 46% muškaraca je istaklo da najviše preferira crnu boju kod žena.

Kada je reč o drugim bojama, crvena je zauzela drugo mesto i najviše su je povezivali sa samopouzdanjem, ali i sa arogancijom, dok je njih 12% ispitanika smatralo da je crvena boja odraz inteligencije. One boje koje se najmanje povezuju sa inteligencijom su žuta i narandžasta, a najmanje ružičasta.

Glas javnosti /OT1S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR