Glas Javnosti

Koja je visina štikle najudobnija

Moda
Autor: Glas javnosti

Najudobnija visina potpetice će se razlikovati od osobe do osobe i zavisiće od oblika vašeg stopala, vrste cipela i iskustva sa nošenjem istih

Kada je reč o visokim potpeticama, mišljenja su podeljena. Dok ih neke žene povezuju sa elegancijom, druge asocira na bol i nelagodu.

Ako ste deo ove druge grupe, moguće je da jednostavno još niste pronašli najbolju visinu potpetice za sebe i svoja stopala.

Stopala svake osobe su različita, tako da ne postoji jedinstveni pristup kada je u pitanju izbor savršenog para potpetica.

Koja je udobna visina štikle?

Najudobnija visina potpetice će se razlikovati od osobe do osobe i zavisiće od oblika vašeg stopala, vrste cipela i iskustva sa nošenjem istih. Prosečna visina pete je oko 7,5 cm. Ovo spada u raspon srednje visine, koji obično između 5 i 7,5 cm. Ovo je najklasičnija visina potpetice, a pete srednje visine treba da budu dovoljno udobne za nošenje tokom celog dana.


Ipak, najbolja visina potpetice za vas može biti niža ili viša od proseka. Visoke potpetice su uglavnom između 7,5 i 10 cm i one su obično rezervisane za elegantne prilike.

Ako ste tek počeli da nosite štikle, dobra je ideja da počnete sa nižom potpeticom, prenosi Magazin Novosti.

Izračunajte idealnu visinu štikle prema svojoj građi

Suština ove formule je da savršene potpetice treba da budu dovoljno visoke da stvore idealan odnos dužine nogu i visine. Računate tako što visinu podelite sa visinom nogu i oduzmete od broja 1,61, a zatim dobijeni broj pomnožite sa 10, piše Bright Side.

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR