Glas Javnosti

LETNJI MATERIJALI ZA RASHLAĐIVANJE: Šta nositi na visokim temperaturama?

Moda
Autor: Glas javnosti

Visoka temperatura donosi stilske izazove. Na sreću, modni svet ponovo ima rešenje, a to su letnje tkanine koje su prozračne i stoga idealne za naredne mesece, piše Ženski magazin.

Lan
 
Lan se pravi od biljke lana, koja se uzgaja uglavnom zbog svojih vlakana. Prozračan je i hladan, omogućava koži da diše i izuzetno je upijajući. Upravo te osobine ga čine idealnim za letnje mesece, a sada je sinonim za nepretencioznu eleganciju. Košulje, haljine, šortsevi, kaftani i lanene pantalone pomoći će vam da se nosite sa vrućinom, a da pritom izgledate moderno i stilizovano.
 
Pamuk
 
Pamuk je prirodno vlakno, koje omogućava prodiranje vazduha i upravo to svojstvo čini pamučnu odeću veoma pogodnom za najtoplije dane.

Svila
 
Svila izgleda kao milovanje po telu, jer je lagana i njena tekstura je izuzetno meka. To je u stvari jedan od najčešćih izbora koji prave modne osobe koje žive u zemljama sa toplom klimom. Ako postoji nešto što je izdvaja od ostalih letnjih tkanina, to je što nema upijajuća svojstva u poređenju sa ostalima. Međutim, veoma je elegantna i prozračna.
U koje komade vredi ulagati? Definitivno u haljine sa estetikom 90-ih, ali i u topove koji se savršeno slažu sa donjim delovima kao što su bele pantalone i šortsevi.

Žersej
Žersej je takođe jedna od najprozračnijih tkanina leta. Ove godine svakako vredi obogatiti svoju kolekciju haljinama i topovima od ove tkanine, koji će vam pomoći da se uspešno nosite sa vrućinama.

Chambray (pamučna šambre tkanina)
Ako obožavate teksas i ne želite da se odvojite od njega ni leti, postoji tkanina koju možete dodati svojoj kolekciji - šambre, odnosno najlakša verzija našeg dobro poznatog teksasa, koja je izuzetno upijajuća i pogodna za dane sa dosta vrućine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP