Glas Javnosti

LETI OVAKO TREBA NEGOVATI KOŽU: Saveti da vam koža bude zahvalna

Moda
Autor: Glas javnosti

Tople zimske stvari lako zamenismo haljinicama, košuljama, sandalama… Mislili smo, naše telo će se lako navići na promenu temperature i na sunčevo zračenje. Čak nam i prija posle dugo vremena provedenih kod kuće, zar ne? Ali to baš nije jednostavno.

Kako ćemo našu kožu pripremiti za ovu temperaturu? Kako ćemo je zaštititi i kako će dočekati zimu bez oštećenja i dehidriranosti?

Leti važi jedno pravilo - manje je više!


Stavljajte što manje proizvoda na kožu tokom celog dana i vaša koža će biti više zahvalna. To, naravno, ne znači da ne treba da priuštite svojoj koži ritual nege, a ona će vam vratiti blistavim, svežim i ujednačenim tenom, piše Kurir.

Kako treba da izgleda kućna nega?

PO JUTRU SE DAN POZNAJE

Ujutru obavezno uradite ovo: umijte kožu mlakom vodom sa penom za čišćenje lica i nanesite micelarnu vodu koju je takođe neophodno isprati. Ova dva koraka su sasvim dovoljna za čišćenje lica.

Šta posle?

Leti su vam potrebne lagane hidrantne kreme i serumi, predlažem one koje u svom sastavu imaju hijaluronsku kiselinu koja će osvežiti i hidrirati kožu. Serum utapkajte i pustite da ga koža upije.


Sve što vam treba kao dnevna krema i što je obavezno u ovom periodu jeste krema sa zaštitnim faktorom. Neka ona bude uvek 50+. Takođe, možete je kombinovati sa nekom laganom toniranom kremom ili sa BB i CC kremama.

Čista, umivena koža i na nju nanet zaštitni faktor potez je broj jedan

Trudite se da ne stavljate masne i jake kreme kao i teške pudere. Čak i ako ste navikli na masnu kremu kada je bilo hladnije, pokušajte sada sa hidrantnom kremom nekoliko dana i osetićete razliku.

IZBEGAVAJTE МАSNЕ KREME

Naime, zbog pojačanog lučenja lojnih žlezda vaša koža će tokom ovih letnjih vrelih dana biti dodatno masna, tako da bi jake kreme dodatno potencirale ovaj čest problem. A ako vam je ipak potrebna masnija krema, nju koristite u večernjim satima.

Tokom dana, ukoliko pretežno boravite na otvorenom, moj savet je da nanošenje zaštitnog faktora ponovite još 2-3 puta, naaročito u periodu od 11-17h. Ukoliko vam je posao kancelarijski i u zatvorenom prostoru, dovoljno je da samo uz jutarnju negu nanesete kremu sa SPF.


Ukoliko ste skloni flekama, dodajte neki šešir ili kačket i čuvajte se za vreme najvećeg zračenja. Takođe, možete koristiti kreme koje su iz linija specijalno napravljenih za hiperpigmentacije.

UVEČE, JOŠ JEDNOSTAVNIJE!

Umijte se mlakom vodom i dodatno očistite miceralnom vodom koju ćete isprati. Veoma je važno da se uveče koža dobro opere i očisti, od šminke i svih zagađenja sa kojima je u kontaktu ceo dan. U večernjoj nezi ponekad možete staviti serum ili fluid, a zatim laganu kremu.

Ponekad, ukoliko vam je koža masna, treba pustiti da prenoći samo očišćenu i bez dodatnih krema i seruma. A ako je suva, serum ili fluid će joj veoma prijati.


SAVET PLUS
: Ako želite jaču i dodatnu hidrataciju, kao i dubinsku ishranu kože koja će biti spremna za leto i tople dane, obratite se stručnjaku.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR