Glas Javnosti

KUPUJTE PAMETNO: Ovako vam novčanik neće stradati, a bićete šik

Moda
Autor: Glas javnosti

Pametno kupovati odeću može biti izazov, ali uz nekoliko strategija, možeš osigurati da praviš mudre i ekonomski efikasne odluke.

Nema žene koja barem jednom u životu nije ušla u radnju da "malo baci pogled" ili koja je želela da kupi "samo jednu stvar", pa izašla sa tri kese u rukama. 

Često nakon toga sledi kajanje i preispitivanje da li nam je baš sve to trebalo s obzirom na to da su cene gotovo svih odevnih komada skočile više nego što je njihova vrednost. 


Dodatni pritisak nam stvaraju društvene mreže koje služe za promociju novih brendova, stilova, autfita i najčešće "mast hev“ komada čija popularnost traje samo jednu sezonu. 

Drage dame, na pravom ste mestu ukoliko želite da budete šik, moderne, ali i da pametno kupujete. Da uvek budete u trendu, a da sačuvate parice u novčaniku i sprečite vaše bespotrebne izdatke.

Pametno kupovati odeću može biti izazov, ali uz nekoliko strategija, možeš osigurati da praviš mudre i ekonomski efikasne odluke. 

Evo nekoliko saveta:

Postavi budžet

Odredi mesečni ili sezonski budžet. Na ovaj način ćeš znati koliko možeš potrošiti na odeću bez da narušiš svoje finansije. Prvo kupuj osnovne komade koji su neophodni, a zatim dodaj modne detalje ili trendi komade.

Pravi listu

Napravite listu potrebnih komada. Pre nego što krenete u kupovinu, napravite listu odeće koja vam je zaista potrebna. Pridržavajte se liste. Ovo će vam pomoći da izbegnete impulsivne kupovine.

Investiraj u kvalitet

Birajte kvalitet preko kvantiteta. Bolje je imati nekoliko kvalitetnih komada nego puno jeftine odeće koja se brzo haba. Naučite koji su materijali dugotrajni i koji brendovi nude najbolji kvalitet za vaš novac.


Kupuj van sezone

Kupujte zimsku odeću tokom letnjih rasprodaja i obrnuto. Na ovaj način možete uštedeti dosta novca. Razmišljajte o odeći koja će vam trebati sledeće sezone i kupujte unapred kada su cene niže.

Iskoristi popuste

Budite informisani o vremenu kada vaši omiljeni brendovi imaju popuste. Mnoge prodavnice nude popuste za pretplatnike na njihove biltene ili članove lojalnosti.

Razmišljaj o održivosti

Kupujte od održivih brendova. Birajte brendove koji koriste ekološke materijale i etičke prakse proizvodnje. Second-hand prodavnice i online platforme za polovno su odličan način da nađete kvalitetnu odeću po nižim cenama.

Vodite računa o stilskom usklađivanju

Kupujte komade koji se lako kombinuju. Birajte neutralne boje i klasične stilove koji se lako kombinuju sa drugim komadima. Razvijajte svoj lični stil umesto da pratite kratkotrajne trendove.

Primenjujući ove savete, možete pametnije kupovati odeću, uštedeti novac i izgraditi garderobu koja je funkcionalna, dugotrajna i stilski usklađena.


Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR