Glas Javnosti

Otrovao se od oraha: Kiselina mu uništila ruke (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Posledice su bile stravične!

Britanski turista Tomas Harold Watson je doživeo nezgodu koju će dugo pamtiti tokom svog boravka u Meksiku, tačnije na poluostrvu Jukatan. Dok je uživao u lepotama Kampeče, odlučio je posetiti lokalnu pijacu gde je nabavio egzotični indijski orah u tvrdoj ljusci. Međutim, nije bio svestan opasnosti koja mu pretila.



Opasnost indijskog oraha

Indijski orah, obložen toksičnom ljuskom, može izazvati opekotine u dodiru sa kožom, što je Tomas saznao na teži način. Nakon što je zagrizao ljusku, odmah je osetio peckanje u ustima, shvatajući da je napravio grešku. Iako je nakon pretrage na internetu shvatio ozbiljnost situacije, ignorisao je preporuku da poseti bolnicu zbog straha od visokih troškova zdravstvenih usluga.


Posledice i važnost informisanja
- Nisam mogao da verujem da toliko boli od samo jednog od ugriza – čak su mi i ruke izgubile boju od mesta gde ih je kiselina tako jako spalila - izjavio je Watson za Bristol Post. On je istakao važnost informisanja o hrani koju konzumiramo, priznajući da je odmah zažalio što nije bio oprezniji. Strahuje da će ožiljci ostati trajni, podsećajući nas na važnost pažljivog pristupa prema hrani i zdravlju.

Ovaj slučaj nam jasno pokazuje koliko je važno biti informisan o hrani koju konzumiramo, kao i da ponekad eksperimentisanje sa egzotičnim proizvodima može imati ozbiljne posledice. Takođe, naglašava se važnost brige o zdravlju i adekvatne reakcije u slučaju nezgoda.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR