Glas Javnosti

Jel ste se pitali da li nanošenje vazelina ispod parfema produžava trajanje mirisa?

Moda
Autor: Glas javnosti

Cilj je da usporite isparavanje vašeg skupog parfema. Ispitali smo da li ovaj jednostavan trik funkcioniše?

Trik

Prema korisnicima na TikToku, nanošenje vazelina ispod parfema može učiniti da miris duže traje na vašoj koži.

Pretpostavka

Fini mirisi mogu koštati malo bogatstvo, a što ih češće nanosite, više vašeg novca isparava u vazduh. Razmazujući vazelin po vratu pre prskanja parfema, odlažete proces sušenja, tako da nema potrebe za ponovnim nanošenjem.

Test

Ovde postoji jasna logika: mirisi, kao što znamo,  ne traju tako dugo na suvoj koži, a alkohol koji čini osnovu većine mirisa je još više isušuje. Neke škole mišljenja predlažu nanošenje hidratantne kreme bez mirisa, a zatim prskanje povrh nje, dok TikTok preporučuje da umesto toga koristite vazelin.


Izvršili smo  test tako što smo vazelin ujutro naneli na jedan zglob ali ne i na drugi, a zatim je na oba mesta poprskan parfem. Do kraja dana, nakon ispitivanja uz pomoć sopstevenog čula mirisa, mesto na kojem je bio nanesen vazelin je definitivno intenzivnije mirisalo. Sledećeg dana smo nastavili istraživanje, uz korišćenje  dublje note na bazi drveta (za razliku od prethodnog lakog cvetnog mirisa), za koje se zna da dugo traju na koži (najbolji sadrže oud, koji se dobija iz jedne od najskupljih vrsta drveta na svetu).

Čitav proces je ponovljen, a. do večeri je razlika bila uočljiva, što je verifikovano uz asistenciju prijatelja, da bi mogućnost bilo kakve greške bila isključena.

Presuda

Ovo je bio lako i jednostavno za isprobati, a ono što se sigurnoću može zaključiti nakon tesitranja dva različita parfema: nanošenje vazelina na kožu, pre nanošenja parfema, neosporno funkcioniše.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR