Glas Javnosti

Za punije usne u samo nekoliko sekundi

Moda
Autor: Glas javnosti

Ako imate tanje usne verovatno ste nekada poželeli da one izgledaju punije

Želite izgled punijih usana? Uz pomož šminke možete da dođete do vizuelno punijih usana za nekoliko sekundi, a potrebna vam je samo odgovarajuća olovka i tehnika.

- Ideja o stvaranju punijih usana  pomoću olovke za usne je nešto što šminkeri rade decenijama. Daje iluziju većih usana jer naglašava obrise oblika usana - objašnjava šminker i stručnjak za negu Tod Haris. 

Korišćenje olovke za usne

Za početak važno je da izaberete olovku prave boje.

- Ako ćete da nosite jači ruž (crveni, ljubičasti) izaberite olovku za usne koja odgovara karminu. U slučaju da je to ruž u nijansi kože možete da birate i jednu do tri tamnije nijanse, ali ne više od toga - savet je šminkera Neila Skibelija, prenosi Real Simple. 

Nakon što ste izabrali nijansu olovke uverite se da je olovka za usne oštra (preciznost je ključna ovde) i počnite da pravite liniju malo iznad najudaljenije ivice vaše prirodne linije usana, tačno iznad mesta gde počinje obojeni deo usana.

- Ovo osigurava da ćete da postignete željenu punoću, a da i dalje izgledate uverljivo, prirodno - objašnjava šminker.

Šminkeri predlažu da gornju usnu vizuelno podelite na dve polovine:

- Počnite od spoljašnjeg ugla jedne strane i povucite liniju do sredine. Ponovite na drugoj strani, tako da se linije sastaju na tački kupidonog luka. Kada kreirate tu spoljnu liniju, uzmite četkicu za usne i izblendajte olovku ka dole, odnosno ka usnama, ostavljajući spoljašnju ivicu vidljivom - savetuje Haris.

Ovo pomaže da sve izgleda besprekorno, dok i dalje stvara iluziju senke na usnama zbog koje izgledaju punije.

Niste ljubitelj olovke za usne?

- Imajte na umu da će hidratizovane usne uvek da izgledaju punije - napominje Skibeli.

Dodavanjem nekoliko slojeva hidratantnog balzama učiniće da vaša usta izgledaju punije, a postoji mogućnosti i da nakon što nanesete ruž, utapkate prozirni sjaj samo na sredinu gornje i donje usne, predlažu šminkeri. Ovo će reflektovati svetlost na mestu gde vaše usne prirodno najviše vire i učiniti da izgledaju veće.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR