Glas Javnosti

STEŠING je postao najnoviji dejting termin! Saznajte njegovo značenje!

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Potreba da se krije partner i mogući razlozi skrivanja postali su predmet istraživanja

Ulazak u ozbiljnu vezu predstavlja novu etapu u svačijem životu, ali on sa sobom može doneti i različite komplikacije. Pored one lepše strane i emocije poput uzbuđenja, radosti i zaljubljenosti, nekada može postojati velika bojazan kako novog partnera ili popartnerku integrisati u život i predstaviti porodici i prijateljima.

 

"Stešing" je najnoviji termin koji se odnosi na potrebu da svog partnera krijete od svoje okoline, porodice i prijatelja.

Ovu reč upotrebljavamo kada donesemo odluku da svog izabranika/cu sakrijemo  od prijatelja i porodice. Tu spada i izbegavanje deljenja zajedničkih slika na društvenim mrežama.

Ovaj termin nastao je još 2017. godine i skovala ga je novinarka Metro UK Elen Skor, ali je na popularnosti dobio tek nešto kasnije.

Nažalost, ovakvo ponašanje postalo je sve češće i obično predstavlja znak za uzbunu.

- Zapitajte se zašto vam se čini da partner ne želi da vam se posveti, tako što vas drži odvojeno od porodice i prijatelja. Da li nešto krije od vas? Ako ste tražili smislenu vezu sa tom osobom, ima li mnogo smisla da vas ne uključi u svoj život?“ - izjavila je psihoterapeutkinja Heder Garbut za "Stylist".

Ovo ne mora uvek imati negativno obrazloženje: u nekim slučajevima može preovladati strah kod partnera kako će njegova rodbina i prijatelji odragovati na vas i vi na njih.

- Možda se zapravo plaše određenih prijatelja ili članova porodice“, dodala je ova psihoterapeutkinja.

Ne postoji univerzalan odgovor na pitanje zbog čega sve može neko skrivati partnera/partnerku. Nažalost, u velikom broju slučajeva to može biti loš signal, ali treba imati u vidu da smo svi različiti. Ali, ono što treba uvek da radite jeste da osluškujete sebe i svoje potrebe. Nemojte ignorisati signale za uzbunu ili potiskivati svoje želje i očekivanja.

- Zapamtite da vaša veza nije projekat i da partner nije neko koga treba spasiti. Ako tražite nešto ispunjavajuće, možda ćete morati da pronađete nekoga na koga možete više da se oslonite. Ako postoji previše komplikacija koje treba prevazići, možda ta osoba jednostavno nije za vas“, zaključila je Heder.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP