Glas Javnosti

Ovo je 15 činjenica o SEKSU koje bi trebalo da znate, a koje bi mogle da poboljšaju vaš intimni život

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Ovo je 15 činjenica o seksu koje mogu da vam poboljšaju odnose sa partnerom.1. Prema statistikama, većina žena je sigurna da bi predigra trebalo da zauzme oko trećinu seksualnog čina. Ali zanimljivo je da se ova cifra razlikuje u zavisnosti od zemlje u kojoj živite. Na primer, žene u Brazilu žele predigru 13% vremena, a žene iz Japana 40%!

2. Prosečan polni odnos traje tri i po minuta. Ženi je potrebno najmanje 15 minuta da postigne orgazam. Shodno tome, većina žena ostane nezadovoljena. One tolerišu to i ćute!

3. U životinjskom svetu mužjaku je potrebno 2 do 3 sekunde da prepoznaju ženku kao seksualni objekat, dok je ženkama potrebno 8 sekundi da u mužjaku vide seksualni objekat.

4. U proseku, vagina je duga oko 9 cm, ali osetljiva tkiva se nalaze samo u prvih 5 centimetara. Shodno tome, muškarci ne treba da se preterano brinu oko dužine svog polnog organa.

5. Samo četvrtina Evropljanki želi seks sa samo jednim partnerom tokom celog života. Preostale tri četvrtine žele da eksperimentišu. Samo 7% muškaraca bi želelo da ima jednu partnerku tokom celog života.

6. Svaki treći odnos odvija se u "misionarskom" položaju, drugi najpopularniji položaj u seksu je pseći stil, a treći je "sa strane, muškarac pozadi".

7. Miris je važan za žene u seksu. Žene najviše vole, prema istraživanju Univerziteta Stanford, miris čokolade, vanile, svežih kiflica i krastavca.

8. Famozna G tačka je skup nervnih završetaka i nalazi se na prednjem zidu vagine, približno na sredini njene dužine. Kada se stimuliše ova zona, žene osećaju nešto poput snažnog golicanja. Ali, istina je da se svakoj ženi ne dopada ovaj osećaj.
9. Najveću seksualnu želju, žene osećaju od 9 do 14 dana od menstruacije. U tom momentu hormoni androgena dostižu najveću koncentraciju.
10. Isprobavanje cipela uzbuđuje žene. Izgleda da stimulisanje nožnih palčeva ima veze s time, jer se tu nalaze tačke koje su odgovorne za protok krvi u genitalije.

11. Žene uzbuđuju nežni, lagani dodiri. Dovoljno je prevući prstima, blago dodirujući kožu preko njihove ruke ili noge i one su uzbuđene.

12. Ženske grudi mogu da se povećaju za 25% tokom seksa i to zbog navale krvi tokom odnosa.

14. Svaka dvadeseta žena može da doživi napad vaginizma, što podrazumeva ukleštenje muškog polnog organa tokom odnosa unutar vagine. U tim situacijama treba da se opustite i grč će popustiti.

15. Madona je rekla da se seks dešava u glavi. I ne samo ona! Glavni centar za uzbuđenje nalazi se u mozgu. Stoga su neki muškarci u stanju da dožive orgazam samo jednim poljupcem. Glavno je da taj poljubac bude sa ženom koju volite.


BONUS VIDEO: Siniša Ljepojević: Srbija je na putu svile i to je neminovnost

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR