Glas Javnosti

Da li zaista znamo šta je frigidnost kod žena?

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Nema želju za se*som ili ne može da doživi vrhunac

Prema rečima urologa, doktora Aleksandra Miloševića, žene imaju mnogo veći libido od muškaraca. Vreme za koje muškarci i žene postižu vrhunac, takođe se razlikuje. Jednom prilikom je otkrio da svaka druga žena u Srbiji tokom intimnog odnosa ne doživi vrhunac, kao i da svaki muškarac treba da zna da se problem ne krije u veličini polnog organa. Mnogi bi olako rekli da je žena koja nema želju za intimnim odnosom ili jednostavno ne može da doživi vrhunac - frigidna, a da li je to zaista istina?


Čak i stručnjaci imaju različita mišljenja o pojmu koji je nastao od latinske reči "frigidus", što u prevodu znači "hladan". Dok jedni smatraju da se frigidnim ženama nazivaju one koje nikada ne osećaju uzbuđenje i ne doživljavaju vrhunac, drugi se ne slažu. Oni misle da se žena naziva frigidnom samo ukoliko može da doživi vrhunac, ali nema želju za intimnom odnosom. Ima i onih koji ističu da je reč o ženama koje ne postižu zadovoljstvo, ali imaju želju za odnosom.

Kada kažemo da je žena frigidna?

Ipak, svi su složni u činjenici da postoje žene koje ne doživljavaju vrhunac jer imaju intimne odnose sa muškarcima koji su fokusirani na postizanje sopstvenog vrhunca. Ako pseudofrigidne žene pitate o erotskim snovima ili samozadovoljavanju, odgovoriće potvrdno. To znači da zadovoljstvo doživljavaju u snovima. Stručnjaci kažu da ima i žena koje jednostavno ne mogu da se opuste jer se redovno samozadovoljavaju.


"Samozadovoljavanje treba da se polako završava starenjem i da prelazi u komunikaciju, a tu se javlja prvi problem jer se žene u neku ruku plaše da muškarcu otvoreno govore o svojoj se**ualnosti i otkriju svoje želje i potrebe. Žena samozadovoljavanjem može da doživi vrhunac za 2,5 minuta, a muškarcu treba 4. Žena može da doživi veće zadovojstvo, a muškarcu, naučno gledano, treba mnogo vremena da dođe do drugog intimnog odnosa", rekao je jednom prilikom dr Aleksandar Milošević.

Strah od neželjene trudnoće takođe može da bude razlog ženske frigidnosti. Bez obzira na brojna kontraceptivna sredstva, ako žena ne želi dete, to može da joj stopira želju za intimnim odnosom. Mnoge žene veruju da ih je želja za odnosom napustila nakon pobačaja. U tom slučaju, nežan i taktičan partner je od ključne važnosti. Frigidnost može da bude i posledica kompleksa manje vrednosti usađenih u mladosti.


Glas javnosti/M01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR