U omekšali puter dodajte šećer i umiksajte. Dodajte jedno po jedno žumance, miksajte, uspite mleko i ponovo dobro umiksajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa prosejano dodajte u smesu za koru. Sjedinite špatulom, pa izlijte smesu za tortu u dva odvojena pleha obložena pek papirom i poravnajte. U belanca dodajte šećer, umutite, pa dodajte limunov sok i nastavite da miksate dok ne dobijete čvrst šne. Rasporedite podjednake količine fila po korama za tortu u plehovima. Kašičicom napravite male talase po filovima, pa pospite listićima badema. Pecite kore za tortu u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Kada se malo prohlade, sklonite pek papir, pa jednu koru prebacite na veći poslužavnik. Pomešajte krem sir i slatku pavlaku, dodajte šećer i umiksajte. Fil prebacite u špric za kolače pa ravnomerno rasporedite polovinu količine po kori, dodajte višnje, pa nanesite i ostatak smese. Prekrijte drugom korom. Služite tortu sa višnjama kda se stegne u frižidferu. Za sve ljubitelje poslastica sa ovim voćem, tu je i torta sa višnjama koja se ne peče.
Glas javnosti/M01S