Skinite listove sa klipova kukuruza, a sa dva klipa nožem skinite i zrna. Lepo ih sameljite na mašinici za meso i dodajte kukuruzno brašno. Lepo promešajte. Ako želite da jedete ovo jelo tokom cele godine, listove kukuruza možete da zamrznete. U smesu od kukuruza i brašna dodajte mast i puter koje ste prethodno umutili sa mlekom, šećerom i prstohvatom soli. Lepo promešajte, pa dodajte pečenu ljutu papriku koju ste očistili i iseckali. Čedar sir isecite na deblje trake. Uzmite list kukuruza, malo presavijte kraj, pa sipajte smesu sa kukuruzom i ljutom papričicom. Stavite čeda preko i zatvorite drugim listom kukuruza. Isecite pek papir, pa svaki tamales umotajte u njega i kuhinjskim koncem pričvrstite. Kuvajte u ključaloj vodi, a pre nego što krenete da služite skinite pek papir.