Puter sobne temperature viljuškom, pa dodajte mleveni beli luk, rendanu koru limuna i sok od pola limuna. Zatim dodajte i sitno seckani peršun i dobro promešajte. Sipajte maslinovo ulje i opet sjedinite. Na dno tepsije poređajte kolutove luka, a od ćurećeg mesa odvojite malo kožite i unutra stavite smesu sa puterom. Dobro posolite mesom, pa premažite preostalim puteom i stavite preko luka. Dodajte cele čenove belog luka, pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se marinira na sobnoj temepraturi neki 2-3 sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Prethodno skinite providnu foliju. U toku pečenja nekoliko puta prelijte meso masnoćom koju je postilo. Izvadite meso iz tepsije i stavite na neku tacnu, pa pokrijte alu folijom. Svu masnoću iz tepsije sipajte u šerpu, pa dodajte džem i jabukovaču, sjedinite štapnim mikserom. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa brašno pomešajte sa par kašika sosa i sipajte u šerpu. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Ukrasite majčinom dušicom i promešajte. Prelijte sos preko ćuretine.
Glas javnosti/M01S