Glas Javnosti

MALO DRUGAČIJI PUDING: Recept dana-Puding od bundeve

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ukoliko ste ljubitelj bundeve, vanile i začina za medenjake, sigurno ćete uživati u ovoj poslastici.

Sastojci:

– 1 l mleka


– 200 g šećera

– 100 g gustin

– 2 kesice vanilin šećera

– cimet ili začin za medenjake po ukusu

– 600 g pirea od bundeve*

Dekoracija:

– 1 kesica šlag krema

– 150 ml hladnog mleka

– 2-3 kašike pirea od bundeve

– mleveni cimet

Priprema:

U 2 dl mleka rastvoriti gustin. Ostatak mleka sipati u šerpu, dodati šećer i sačekati da provri. Sipati razmućeni gustin i kuvati na nižoj temperaturi oko pet minuta uz neprekidno mešanje.

Dodati vanilin šećer, cimet/začin za medenjake i pire od bundeve. Izmešati i sipati u čaše ili činije.


Ohladiti na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru. Dekorisati pireom od bundeve, umućenim šlag kremom i cimetom.

Pire od bundeve – priprema:

Pire od bundeve ćete napraviti tako što ćete 600 g očišćene bundeve iseći na manje komade, staviti u šerpu, sipati malo vode (1dl) i kuvati na srednoj ili nižoj temperaturi 15-tak minita, odnosno dok bundeva ne omekša, a voda ispari.

Ukoliko ostane malo vode, ocedite je, pa štapnim mikserom ispasirajte kuvanu bundevu, piše Kristina Gašper autorka bloga Domaćica za vas.

Možete napraviti više pirea kako biste imali i za dekoraciju.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR