Govedinu iseckajte na kockice oko 3-4cm, pa je posolite i pobiberite po ukusu. U većoj šerpi zagrejte ulje i puter. Govedinu za paprikaš pržite u 2-3 serije, po 5 minuta svaka, dok meso ne porumeni. Izvadite meso, pa smanjite na laganiju vatru. Dodajte iseckan luk u šerpu i dinstajte dok ne omekša. Dodajte đumbir i iseckan beli luk, pa dinstajte oko 1 minut dok ne zamiriše. Dodajte kari, pa povećajte toplotu i vratite meso. Dodajte brašno i promešajte. Sipajte vodu, pa mešajte dok ne dobijete ujednačeniju smesu. Ubacite iseckan krompir, iseckanu šrgarepu i jabuku u paprikaš. Kada proključa, smanjite toplotu i ostavite da se krčka oko 2 sata, odnosno dok govedina ne omekša. U paprikaš dodajte paradajz sos, vorčester sos, soja sos, masalu, pa promešajte. Ostavite da se krčka 10 minuta. Možete služiti uz pirinač.
Glas javnosti/M01S