Glas Javnosti

URMAŠICE KOJE SE TOPE U USTIMA : Za sve ljubitelje ovog nestvarnog slatkiša!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Urmašice, prave se tako što se mesi testo koje se puni orasima, pa preliva slatkim sirupom. Ovog puta predlažemo malo drugačiji recept, sa dodatkom griza i lešnika.

Sastojci:

  • 125 g putera
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 jaje
  • 1 šolja griza
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 1 kašika sirćeta
  • 3,5-4 šolja brašna
  • Za sirup:
  • 3 šolje šećera
  • 3 šolje vode
  • 1 limun
  • Za punjenje:
  • šolja oraha
  • Za ukras:
  • 20-30 celih lešnika


U posudu ubacite ulje, puter, jogurt, jaje, griz, sodu bikarbonu i sirće, pa umutite. Na kraju dodajte brašno i zamesite testo. Izblendirajte orahe. Rukama oblikujte loptice testa, pa ih spljoštite i napunite kašikom oraha. Zatvorite ivice, pa ponovo oblikujte u krug, dodajte po lešnik na vrh urmašice i čačkalicom napravite linije oko lešnika. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. U šerpu sipajte vodu, dodajte šećer, pa dobro promešajte. Dodajte sok od isceđenog limuna, pa kuvajte sirup dok ne provri. Prelijte ohlađene urmašice vrućim šerbetom. Ako postite, predlažemo posne urmašice sa kokosom i pivom.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR