Glas Javnosti

RECEPT ZA ČUPAVCE I NE TREBA VAM RERNA : Evo kako se priprema!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Čupavci su kolači koji se prave od biskvita, pa se uvaljaju u čokoladu i kokos. Često možete da ih vidite na slavskoj trpezi, a mi vam predlažemo da ako slavite Svetu Petku za desert poslužite posnečupavce koji se ne peku.

Sastojci: 

  • 1 l ovsenog mleka (može i od kokosa) 
  • 40 g margarina 
  • 120 g šećera
  • 2 pune kašike kakaoa
  • 160 g griza
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 100 g posne čokolade 
  • kokos 


U mleko dodajte šećer, kakao, griz i vanilin šećer. Dobro sjedinite, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta i dodajte margarin, kao i čokoladu, pa mešajte dok se smesa za posne čupavce ne sjedini. U posudu u koju ćete sipati smesu za čupavce sipajte vodu, pa je promuljajte kako bi obložila celu posudu. Prospite i sipajte smesu za čupavce. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se stegne u frižideru ili zamrzivaču. Zatim isecite kocke i uvaljajte u kokos.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR