Glas Javnosti

ALA KRCKA! Umesto čipsa Japanci grickaju prženo JAVOROVO LIŠĆE

Hrana
Autor: Glas javnosti

Japanci uživaju dok im pod nepcima krcka prženo javorovo lišće, umesto čipsa i drugih nezdravih grickalica.

Momidži tempura ( engl.”Momiji tempura”) naziv je ove zanimljive grickalice od javorovog lišća, jedne od najpopularnijih užina u Japanu, koja je dobila ime po japanskom javorovom drvetu- prenosi agroinfo.rs.

Evo i kako spremaju tu neobičnu grickalicu?

S obzirom na to da lišće, samo po sebi, nema neki poseban ukus, prethodno ga godinu dana drže u buretu sa solju, pa ga prže u dubokom ulju, uvaljano u slatko testo, uz dodatak susama, po želji.

Samo prženje javorovog lista traje oko 20-ak minuta, dok ne postane girckavo lomljiv (kao kod nas čips)

Prave ga kod kuće, ali i prodaju na uličnim tezgama, i to tokom cele godine. Recept za lisnati dezert potiče iz Osake, gde ga već čitav vek tretiraju kao pravi.

BONUS VIDEO: Psihoterapeut i specijalista za prevare otkriva da neverstvo uništava

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR