Kako navodi Agroinfo.rs, recept za ovu marmeladu je vrlo jednostavan, a krajnji proizvod neverovatno ukusan i zdrav!
Potrebni sastojci:
- 675 grama pomorandži
- Sok od 2 manja limuna
- 1,3 kilograma šećera
Iscedite sok narandže, a pulpu i koštice izvadite, stavite u kesicu od muslina i dobro zavežite. Koru narandže isecite na manje komade pa koru i kesicu muslina u kojoj se nalaze ostaci namačite u 60 ml vode nekoliko sati ili preko noći.
Sipajte sok narandže i limuna u ekspres lonac, zatim dodajte vodu, kore i vrećicu muslina sa ostacima. Namestite poklopac i ostavite da se kuva 10-15 minuta, u zavisnosti od debljine kore.
Nakon toga, smanjite pritisak i ostavite da se sve prohladi na sobnoj temperaturi. Pomoću dve kašike dobro iscedite vrećicu od muslina pa je bacite, a zatim dodajte šećer i mešajte dok se ne istopi.
Pojačajte temperaturu šporeta i ostavite da se marmelada brzo zakuva u otkrivenoj posudi. Kašikom skidajte penu ako je neophodno i ostavite da kuva dok ne dostigne željenu gustinu.
Pre nego budete sipali marmeladu u čiste, sterilne i zagrejane teglice, ostavite da se kratko prohladi na sobnoj temperaturi. Poklopite i ostavite da se hladi.
Prijatno!