Glas Javnosti

UKISELJENA JAJA SA CVEKLOM specijalitet jednostavno za pripremu

Hrana
Autor: Glas javnosti

- 6 tvrdo kuvanih jaja

- 1/2 tegle pasterizovane cvekle (sok i cvekla)

- 120 ml sirćeta

- 150 ml vode

- 60 g šećera

- začini po želji (mirođija, so, biber, beli luk…)

Za punjenje:

žumanca od ukiseljenih jaja

100 g krem sira

3 kašike majoneza

1 kašičica senfa

1 kašika soka od limuna

so i biber po ukusu

1 kašika seckanog svežeg vlašca

Priprema:

Jaja skuvajte, ohladite i oljuštite pa stavite u čistu teglu. Vodite računa da tegla treba da bude malo veća zbog cvekle i tečnosti koju treba da dodate, ali jaja ipak treba da budu potpuno prekirivena tečnošću.Teglu možete zameniti i odgovarajućom plastičnom kutijom sa poklopcem.

U šerpu stavite cveklu, sirće, vodu i šećer. Dodajte začine ukoliko želite i pustite da provri, da se šećer otopi. Sklonite sa vatre, procedite, ohladite na sobnu temperaturu i dodajte jajima.

Ne morate cediti ukoliko želite da iskoristite i samu cveklu. Meni je bilo zgodnije bez nje zbog veličine tegle. Zatvorite teglu i ostavite u frižider na minimum nekoliko sati, a najbolje je preko noći. Ukiseljena jaja mogu stajati nekoliko dana u frižideru.

Glas javnosti/Agroinfo.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR