Glas Javnosti

UBRZAVAJU METABOLIZAM: Ukoliko pijete kafu svakog jutra, dodajte ova dva začina

Hrana
Autor: Glas javnosti

Kafa je omiljeni napitak u kojem uživaju ljudi širom sveta zbog svog bogatog ukusa i kofeinskog dejstva. Ispostavilo se da dodavanje određenih začina vašoj kafi ne samo da može poboljšati njen ukus, već i potencijalno ubrzati vaš metabolizam. Tu se posebno ističu dva začina - cimet i kurkuma.

Cimet, poznat po svom toplom i slatkom ukusu, svestrani je začin koji se našao u mnogim šoljicama za kafu širom sveta. Njegove aromatične i blago začinske note mogu podići ukus vašeg jutarnjeg napitka. Osim svoje kulinarske privlačnosti, veruje se i da cimet ima potencijalnu vezu s bržim metabolizmom. Studije su pokazale da je cimet koristan za povećanje osetljivosti na insulin i poboljšanje nivoa šećera i holesterola u krvi, koji su ključni za gubitak težine i celokupno zdravlje.
Cimet može pomoći u poboljšanju metabolizma kroz nekoliko mehanizama. Može poboljšati osetljivost na insulin, omogućavajući telu da efikasnije reguliše nivo šećera u krvi. Ovo, zauzvrat, može smanjiti verovatnoću skladištenja masti i promovirati korišćenje glukoze za energiju. Dodatno, cimet može imati termogeni učinak, što znači da može malo povećati vašu brzinu metabolizma povećavajući proizvodnju topline u telu nakon konzumiranja.

Kurkuma, sa svojim zemljanim i blago paprenim okusom, začin je koji je stekao popularnost zbog svog jedinstvenog ukusa i potencijalnih zdravstvenih prednosti. Iako nije tradicionalni pratilac kafe, neki pojedinci su počeli da ubacuju kurkumu u svoju kafu. Kurkuma sadrži aktivno jedinjenje zvano kurkumin, koje je predmet istraživanja zbog svoje potencijalne uloge u jačanju metabolizma. Kurkumin je, kako se ističe, povezan sa poboljšanim obimom struka i telesnom masom.


Glas javnosti/ A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR