Slane torte su postale možda i traženije od slatkih, a ukus možete da prilagođavate sebi. Postoji milion recepata na koji možete da napravite slanu tortu, a mi vam danas predlažemo da isprobate i ovu sa tikvicama i dve vrste sira. Kombinacija sastojaka je prosto savršena, a ovako pripremljeno jelo je idealno za letnju večeru sa prijateljima
Priprema: U posudi pomešajte istopljeni puter, kiselu pavlaku, prašak za pecivo, so i prosejano brašno.Umesite testo, pa utisnite u okrugli kalup koji ste obložili pek papirom.Obložite i ivice i dno. Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite 10 minuta da puste vodu. Zatim u posudi pomešajte mrvljeni beli sir, umućena jaja, so, biber, rendani tvrdi sir, slatku papriku, seckanu mirođiju i peršun, tikvice koje ste ocedili i sitno seckanu paprku. Sve dobro sjedinite, pa dodajte i pavlaku, pa promešajte.Sipajte nadev preko testa.Pecite na 180°C oko 40-45 minuta.