Glas Javnosti

NAJBOLJI DOMAĆI RECEPT ZA DŽEM OD KAJSIJA : Sezona ovog veličanstvenog voća je tu, recept mora da se proba

Hrana
Autor: Glas javnosti

Pekmez je gušći od džema, a ređi od marmelade i dobija se mlevenjem ili seckanjem voća, a količinu šećera koju dodajete prilagodite vašem ukusu. Za tri namaza se koriste slični sastojci, jedino se razlikuju u gustini.

  • Sastojci:
  • 3,5 kg kajsija
  • 1 kg šećera


Priprema:

Kajsije operite i izvadite koštice. Poređajte u veću šerpu, pa preko pospite šećer, pa opet kajsije i tako ređajte dok ne utrošite. Poklopite i ostavite da odstoji. Promešajte i stavite da se kuva. Posle ključanja ostavite da se kuva još sat vremena na tihoj vatri, a povremeno promešajte. Sipajte pekmez u sterilisane tegle i svaku okrenite naopako i držite tako 5-10 minuta.Umesto okretanja možete da vratite tegle u rernu na 100°C i ostavite tamo dok se ne uhvati korica. Čuvati na tamnom i suvom mestu.

Glas javnosti/M01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR